Öğrencilere Yönelik Eğitimler

Sinop Üniversitesi öğrencilerine sistem tanıtımı ve kullanımına yönelik olarak Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi 6 adımdan oluşan bir eğitim seti hazırlamış ve web sitesinde  Öğrenci Girişi ” sekmesinde yayınlanmıştır. Bu eğitim setinden sistem kullanımının tanıtımın yapıldığı infografik, sisteme giriş, ders takibi, iletişim araçları, ödev yükleme, mobil cihazlardan ders takibi konuların videoları ve pdf dosyaları yer almaktadır. Eğitim setinde yer alan içeriklerin detayları Tablo 1’den ulaşabilirsiniz.

Tablo 1: Öğrencilere Yönelik Hazırlanan Eğitim Seti İçerik Tablosu

Adım Bilgilendirme
Öğrencilerimize Yönelik Sistem

Tanıtımının Yapıldığı İnfografik

Adım-1:       Sisteme nasıl giriş yapabilirim? İlk olarak “ue.sinop.edu.tr” adresine giriş yapınız. Kullanıcı Adı kutucuğuna “Öğrenci Numarası” ve şifre kutucuğuna “Öğrenci Bilgi Sistemi Şifrenizi” giriniz. Eğer Öğrenci Bilgi Sistemine e-devlet şifresi ile giriş yapıyorsunuz Öğrenme Yönetim Sistemine de e-devlet şifresi ile giriş yapmanız gerekmektedir. Detaylı bilgi için lütfen videoyu izleyiniz
Adım-2: Dersleri nasıl takip edebilirim? Sisteme giriş yaptıktan sonra karşınızdaki ekrandan “Derslerim” sekmesine tıklayarak derslerinizi görüntüleyebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için lütfen videoyu izleyiniz
Almak ile yükümlü olduğunuz derslerin sistemde görünmemesi ya da fazla ders görünmesi durumunda https://sinuzem.sinop.edu.tr adresinde iletişim bilgilerinin yer aldığı biriminiz (Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu) sistem yöneticilerine başvurunuz.
Adım-3: Nasıl ödev yükleyebilirim? Sistem üzerinden ödevlerinizi iki farklı alandan takip edebilirsiniz. Bunlar “Son Teslim Tarihi” ve “Derslerim” sekmesidir.  Detaylı bilgi için lütfen videoyu izleyiniz
Adım-4: Forum

sayfasını nasıl kullanabilirim?

Derslerin takibi öğrencinin bireysel sorumluluğundadır. İlgili dersin forum sayfası üzerinden dersi veren öğretim elemanına soru sorabilir, dersi alan diğer öğrencilerle ders konuları üzerine etkileşim kurabilir, sohbet edebilirsiniz. Detaylı bilgi için lütfen videoyu izleyiniz

Adım-5: Mobil sisteme giriş yapabilir miyim?

Mobil cihazlar üzerinden derslerinizi görüntüleyebilirsiniz. Detaylı cihazlardan  bilgi için aşağıdaki adımları izleyiniz.

5. 1. Telefonlarınızın uygulama mağazasından ALMS adı ile arama yapınız ve uygulamayı telefonunuza kurunuz.

5.2. Uygulamayı açınız ve “Kurum Seçiniz” kısmına Sinop Üniversitesi yazarak gelen linkten Sinop Üniversitesini seçiniz.

5.3.Ekranda yer alan Kullanıcı Adı kısmına öğrenci numarasını, şifreye ise uzaktan eğitime giriş şifrenizi yazınız.

Adım-6: Sistemsel sorunları nasıl çözebilirim?

“Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme ve Destek Hizmetleri” başlığı altında detaylandırılmıştır.

Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme ve Destek Hizmetleri

Öğretim elemanlarında olduğu gibi öğrencilere yönelikte destek personeli görevlendirmesi yapılmış ve adım 6’da liste şeklinde yayınlanmıştır. Detaylara Tablo 2’de yer verilmiştir.

Tablo 2. Destek hizmetleri için eğitim paketine eklenen adımlar

Adım-6: Sistemsel sorunları nasıl çözebilirim?

Almak ile yükümlü olduğunuz derslerin sistem üzerinde görünmemesi ya da sisteminizde fazla ders görünmesi ve şifre işlemelerinde lütfen biriminiz (Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu) sistem yöneticilerine başvurunuz.